Дрова для мангалу

Мангали часто використовуються для приготування різних страв. При чому їх використовують як професійні кухарі у закладах харчування, так й звичайні люди. Готуючи їжу, важливо розуміти, якими повинні бути дрова для мангалу, та як їх правильно обрати. Є чимало причин, чому для приготування м’яса, риби та іншої їжі на мангалі використовують саме поління:

  • Натуральна деревина надає стравам неперевершений смак;
  • Приємний природній аромат;
  • Можливість розпалити багаття, що особливо актуально у тих випадках, коли знаходишся на природі.

Дрова для мангалу: ціна

Вартість дров для мангалу в Києві залежить від декількох основних чинників: порода деревини, місце замовлення, якість товару, об’єм замовлення. Найдорожче коштують дубові дрова, але при цьому їх вистачає на довший строк.

Гарний спосіб заощадити – це купувати в перевірених та спеціалізованих магазинах. Наприклад, в магазині Drova-Kiev можна купити дрова для мангалу оптом Україна. При оптовому замовленні можна отримати гарну знижку. Це особливо актуально для мешканців приватних будинків, які полюбляють смажити м'ясо на мангалі, а також для різних кафе, ресторанів, шашличних.

Які купити дрова для мангалу?

Дрова для мангалу купити Київ можна різних порід. Слід враховувати, що не існує ідеальної породи деревини. Але є декілька популярних порід, які частіше за все купують для приготування їжі на мангалі:

  • Фруктові породи. Абрикос, груша, вишня, яблуня та інші породи фруктових дерев будуть ідеальним варіантом. Практика показала, що м'ясо, приготовлене на таких дровах, отримує приємний аромат та неповторний присмак. Крім того, деревина дає сильний жар та не утворює багато сажі.
  • Вільха. Поління з вільхи вважаються елітними, адже це дерево часто ще називають «царським». Головні переваги такого палива – це приємний аромат, велика кількість жару та довге горіння. Але щоб вільха дійсно гарно підходила для приготування їжі на мангалі, вона повинна бути ідеально висушена.
  • Дуб. Дубові дрова для мангалу з доставкою користуються великим попитом. Це тверда природа деревини великої щільності. Дуб має один з найкращих показників тепловіддачі, а при згоранні утворюються великі шматки вугілля, яке дуже довго дає тепло. На одній партії дубових дров можна приготувати одразу декілька партій шашлику або риби. Єдиний недолік цієї породи деревини – вона досить важко розпалюється.
  • Береза. Березові дрова коштують відносно недорого, й при цьому вони дають велику кількість жару. До недоліків можна віднести швидке прогорання деревини та смоли, які виділяються в процесі згорання.
  • Виноградна лоза. Горить дуже жарко та інтенсивно, придає стравам дивовижний аромат та особливий смак. До недоліків можна віднести те, що лоза досить тонка й рідко її можна знайти.

Дерева хвойних порід – це не найкращий вибір. Вони виділяють при горінні багато смол. По-перше, це надає стравам неприємного присмаку, який неможливо перебити ніякими засобами. По-друге, часто такі смоли небезпечні для здоров'я. Якщо на те немає крайньої потреби, то не слід використовувати хвойні породи для мангалу. Краще замовити дрова для мангалу з перелічених вище порід. У такому разі й страви вийдуть смачнішими, й готувати їх буде комфортніше.

Купити дрова для мангалу Київ та в області

Якщо необхідно купити дрова для мангалу Київська область або у місті Києві, тоді звертайтеся у нашу компанію. Drova-Kiev є безпосередньо виробником, тому ми пропонуємо широкий асортимент дров різних порід, розмірів та для будь-яких цілей. А ціни в нас одні з найбільш вигідних, адже ми продаємо поління напряму, і покупцям не доводиться сплачувати послуги перекупників або посередників.