Дрова для шашлику

У теплу пору року настає час смажити шашлик на свіжому повітрі. Що для цього потрібно? Звичайно ж свіже м'ясо, гарний маринад та правильно підібрані дрова для шашлику. Багато людей не розуміють важливість правильного вибору дров, вважаючи, що можна використовувати майже все дерев’яне, що трапляється під руку. Але це зовсім не так, й саме від деревини багато у чому залежить смак та аромат смаженого м’яса. Тому, коли ви знаходитесь на природі або у своєму заміському будинку приготувати шашлик, слід потурбуватися і знайти необхідні дрова заздалегідь.

Якщо хочете купити дрова для шашлику, то маєте розуміти, що ідеальні дрова мають відповідати наступним вимогам:

  • Гарний жар;
  • Нейтральний або приємний аромат;
  • Невелика кількість смоли та диму;
  • Дрова мають бути сухими та без дефектів.

Чому слід купити дрова для шашлику Київ?

Більшість людей, які люблять смажити та куштувати шашлик, використовують у якості палива саме дрова. І це незважаючи на те, що зараз можна у будь-якому магазині придбати древесне вугілля або спеціальні брикети. Дрова для шашлику дуб або інших порід користуються попитом насамперед через те, що вони роблять смак м’яса більш насиченим. Деревина дає приємний аромат та присмак вогнища. До того ж біля вогнища приємно посидіти ввечері.

Які купити дрова на барбекю?

Вибір дров до шашлику – це дуже цікава задача. Справа в тому, що різні породи деревини мають свої особливості та переваги, які напряму впливають на смак м’яса та комфортність приготування страв на багатті. Якщо хочете купити дрова на шашлик, то обирати краще серед таких порід дерева:

  1. Дуб. Найкраще вугілля виходить з дубових дров. А приготування шашлику на таких дровах – це вже стала традиція. Дуб довго горить, з нього виходять великі вуглини, які дають дуже багато жару. Єдиний недолік використання таких дров – великий ризик пересушити м'ясо через надто високу температуру.
  2. Липа. Такі дрова мають майже такі самі властивості, що й дуб. Відмінність у тому, що липові поління мають трохи меншу тепловіддачу та дешевше коштують.
  3. Фруктові дерева (яблуня, вишня, груша та інші). З фруктових дерев, м'ясо буде вбирати аромати та запахи від такого фруктового вугілля і смак шашлику від цього тільки покращиться.
  4. Вільха. Вільха до шашлику підходить добре. Ця порода дерева дає стабільно високу температуру, має приємний аромат та додає стравам ледве чутний солодкий присмак. Завдяки цьому шашлик виходить не просто смачним, а ще й доволі оригінальним.
  5. Береза. Березові дрова досить швидко розгоряються та дають багато жару. Їх недолік – вугілля швидко прогорає, тому зазвичай березові поління використовуються у тому випадку, коли необхідно приготувати невелику кількість шашлику, або мангал має невеличкі розміри. Ще одна перевага дров з берези – це їх невелика вартість.
  6. Ясень. Щільна деревина ясеня для шашлику непогано підходить, оскільки здатна довго тримати жар. Єдине – її важко розпалити.

Ціна дров для шашлику

Дрова для шашлику купити Київ можна по різним цінам. Насамперед вартість залежить від обраної породи дерева. Також на вартість впливає об’єм покупки. Якщо зробити оптове замовлення, то можна непогано заощадити. Зазвичай оптові замовлення роблять власники кафе та ресторанів, у яких готується шашлик, або приватні особи, які люблять смажити на багатті м'ясо та мають можливість зберігати поління.

Купити дрова для шашлику недорого можна в спеціалізованому магазині Drova-Kiev. У нас представлений широкий вибір дров різних порід та розмірів. Наша компанія продає тільки якісні та висушені поління по вигідним цінам.