0 грн
Зробити замовленняНіщо не нагадує про літній відпочинок на дачі так, як аромат димку і домашніх копченостей. Тихі теплі вечори, коли соковите м'ясо покривається золотистою скоринкою і насичується деревним димом, надовго запам'ятаються вашим гостям і домочадцям. Для цього потрібно лиш заготовлені продукти, коптильня, жарке вугілля та трохи духмяної тріски. З останнім ми допоможемо. Дзвоніть, щоб купити щепу для копчення в Києві.
Щепа для копчення: сорти та основні характеристики
Найважливішою характеристикою тріски для коптильні є сорт. В даному випадку теплотворність та зольність не так важливі, як під час вибору щепи паливної. Породи деревини відрізняються за складом смол, цукрів і інших речовин, які збагачують смак продуктів. Отже, різним продуктам відповідають різні сорти. Наприклад:
- Вільхова щепа підходить для риби, м'яса і навіть сиру. Копчення на вільсі надає легку гірчинку, не перенасичуючи при цьому кіптявою і шкідливими речовинами.
- Грушеві тріски, які дають фруктово-карамельні нотки і сильний аромат, добре використовувати для копчення овочів, нежирного м'яса, птиці та риби.
- Бук краще підходить для ніжної жирної риби, оскільки він змінює смак їжі менше інших порід.
- Дуб - універсальний засіб для будь-яких продуктів і кращий варіант для витримки вина. Він наповнює копченості пряним запахом диму, а спиртні напої - гіркувато-карамельним присмаком.
Як виробляють щепу для копчення в києві
Перший етап - зняття кори із стовбура вручну або на спеціальній корувальній машині. Очищені стовбури надходять на нарізку. Найбільш популярний вид обладнання - це рубальні щепорізки. Рідше зустрічаються машини з декількома рядами поздовжніх і поперечних ножів, які виробляють квадратні чіпси практично однакових розмірів 2х1х0,5 см. Далі щепу для копчення обов'язково сортують за розміром за допомогою сита, сушать і фасують в пакети або мішки.
Як вибрати, використовувати і купити щепу для копчення
- У щепі для копчення не допускається гниль, трухлявість, домішки кори або листя. Ці та інші недоліки будуть впливати на смакові якості копченого продукту.
- Бажано купити щепу великої фракції з більш-менш однаковим розміром частинок. Це забезпечить довге рівномірне тління.
- Контролюйте вологість. Не рекомендується використовувати занадто суху тріску: вона дасть менше диму і швидше перегорить, зіпсувавши ваші продукти. Цього можна уникнути, зволоживши паливо перед розпалом. Але якщо щепу для копчення купити занадто вологу, вона може бути підгнилою.
- Замовляйте тріску з розрахунку 1 кг на 5 кг продуктів для копчення.
- Під час копчення можна регулювати кількість диму, посилюючи або обмежуючи доступ кисню до зони тління.
- Для копчення відкритим способом тріску відмочують в воді 30-45 хвилин, а потім викладають її на тліючі деревне вугілля. У закритому способі суху щепу для копчення загортають в конверт із фольги й також кладуть на вугілля. В обох випадках вам може знадобитися купити дрова в Київській області переважно фруктових або твердих сортів.
Зв'яжіться з нами, щоб отримати добірну щепу для копчення в Києві зі зручною доставкою.
- Якісна вільхова тріска для будь-якого виду копчення
- Зручна упаковка для зберігання і перевезення
Доставка день в день або на встановлену дату