Головна » Пиломатеріали » Щепа для копчення

Щепа для копчення

Ціна:
100грн/т.
✔ В наявності
Купити
Зв'яжіться зі мною
Доставка та оплата
1-3 дні
Готівковий
Безготівковий
На картку Приватбанку

ЩЕПА ДЛЯ КОПЧЕННЯ – ГОЛОВНЕ В КОПТИЛЬНІЙ СПРАВІ

Ніщо не нагадує про літній відпочинок на дачі так, як аромат димку і домашніх копченостей. Тихі теплі вечори, коли соковите м'ясо покривається золотистою скоринкою і насичується деревним димом, надовго запам'ятаються вашим гостям і домочадцям. Для цього потрібно лиш заготовлені продукти, коптильня, жарке вугілля та трохи духмяної тріски. З останнім ми допоможемо. Дзвоніть, щоб купити щепу для копчення в Києві.

щепа для копченняя

Щепа для копчення: сорти та основні характеристики

Найважливішою характеристикою тріски для коптильні є сорт. В даному випадку теплотворність та зольність не так важливі, як під час вибору щепи паливної. Породи деревини відрізняються за складом смол, цукрів і інших речовин, які збагачують смак продуктів. Отже, різним продуктам відповідають різні сорти. Наприклад:

  • Вільхова щепа підходить для риби, м'яса і навіть сиру. Копчення на вільсі надає легку гірчинку, не перенасичуючи при цьому кіптявою і шкідливими речовинами.
  • Грушеві тріски, які дають фруктово-карамельні нотки і сильний аромат, добре використовувати для копчення овочів, нежирного м'яса, птиці та риби.
  • Бук краще підходить для ніжної жирної риби, оскільки він змінює смак їжі менше інших порід.
  • Дуб - універсальний засіб для будь-яких продуктів і кращий варіант для витримки вина. Він наповнює копченості пряним запахом диму, а спиртні напої - гіркувато-карамельним присмаком.

щепа для копчення в Києві

Як виробляють щепу для копчення в Києві

Перший етап - зняття кори із стовбура вручну або на спеціальній корувальній машині. Очищені стовбури надходять на нарізку. Найбільш популярний вид обладнання - це рубальні щепорізки. Рідше зустрічаються машини з декількома рядами поздовжніх і поперечних ножів, які виробляють квадратні чіпси практично однакових розмірів 2х1х0,5 см. Далі щепу для копчення обов'язково сортують за розміром за допомогою сита, сушать і фасують в пакети або мішки.

Як вибрати, використовувати і купити щепу для копчення

  1. У щепі для копчення не допускається гниль, трухлявість, домішки кори або листя. Ці та інші недоліки будуть впливати на смакові якості копченого продукту.
  2. Бажано купити щепу великої фракції з більш-менш однаковим розміром частинок. Це забезпечить довге рівномірне тління.
  3. Контролюйте вологість. Не рекомендується використовувати занадто суху тріску: вона дасть менше диму і швидше перегорить, зіпсувавши ваші продукти. Цього можна уникнути, зволоживши паливо перед розпалом. Але якщо щепу для копчення купити занадто вологу, вона може бути підгнилою.
  4. Замовляйте тріску з розрахунку 1 кг на 5 кг продуктів для копчення.
  5. Під час копчення можна регулювати кількість диму, посилюючи або обмежуючи доступ кисню до зони тління.
  6. Для копчення відкритим способом тріску відмочують в воді 30-45 хвилин, а потім викладають її на тліючі деревне вугілля. У закритому способі суху щепу для копчення загортають в конверт із фольги й також кладуть на вугілля. В обох випадках вам може знадобитися купити дрова в Київській області переважно фруктових або твердих сортів.

Зв'яжіться з нами, щоб отримати добірну щепу для копчення в Києві зі зручною доставкою.

  • Якісна вільхова тріска для будь-якого виду копчення
  • Зручна упаковка для зберігання і перевезення

Доставка день в день або на встановлену дату

Схожі товари

Соснова кора
drova-kiev.in.ua
2028-12-31
60грнвід /мешок
https://drova-kiev.in.ua/
Рейка дерев'яна
drova-kiev.in.ua
2028-12-31
4000грнвід /м.куб
https://drova-kiev.in.ua/
Піддон дерев'яний
drova-kiev.in.ua
2028-12-31
100грнвід /шт
https://drova-kiev.in.ua/
Дошка терасна
drova-kiev.in.ua
2028-12-31
400грнвід /м.кв
https://drova-kiev.in.ua/
^